banner427

29 Mart 2024 Cuma

İbrahim Şirin: Kazanan Derince’miz Olacak
banner406

‘’Kocaeli’de herkesin başkanıyım’’

Kocaeli Rumeli Türkleri Derneği yönetim kurulu üyeleri, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ı ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi.

11 Temmuz 2019 Perşembe 12:06
‘’Kocaeli’de herkesin başkanıyım’’
 Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr Tahir Büyükakın, Kocaeli Rumeli Türkleri Derneği Başkanı Recep Altıntip ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini kabul etti. Başkan Büyükakın görüşmede, Balkan Yarımadasının her köşesinde Türk izleri olduğundan bahsederek “Kocaeli Rumeli Türkleri Derneği” gibi STK’ların bunlara sahip çıkmasının çok önemli olduğunu vurguladı. Konuklarıyla olan buluşmasında” Kocaeli’de herkesin başkanıyım” diyen Büyükakın, “Hoşgörülü olacağız ve milletimize hizmette kusur etmeyeceğiz. Bize gönlünü açan bu aziz milletimize dünyanın neresinde olursa olsun hizmet etmek bizim en önemli görevlerimiz arasındadır” dedi.

 

“GÖNÜLLERİMİZ BİR, KALPLERİMİZ BİR ATIYOR”

“Hamdolsun, Türkiye’nin gönül coğrafyalarımızla bağları, artık çok daha sağlam ve çok daha diri” diyen Başkan Büyükakın, “Türkiye oralarda, ecdat yadigârlarını ayağa kaldırıyor. Şehitliklerimiz artık kimsesiz değil, sahipsiz değil. Türkiye’miz de gönül coğrafyalarımızda çok önemli, çok güzel işler yapıyor. Rumeli’nde, Balkanlarda, Batı Trakya’da kardeşlerimizi yalnız bırakmıyor. Kader bizi ayrı düşürdü belki ama gönüllerimiz bir, kalplerimiz bir atıyor” şeklinde konuştu. “Şairin dediği gibi ayrılıklar da sevdaya dâhildir” ifadelerini kullanan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Kocaeli Rumeli Türkleri Derneği’miz de bu sevdamızı dile getiriyor. Kendilerine hem Kocaeli’mizde hem de Balkanlar’da gerçekleştirdikleri faaliyetler için teşekkür ediyoruz. Yeni projelerle, stratejik çalışmalarla bu yol almaya devam edilmelidir” ifadelerini sarf etti.

FAALİYETLERİ HAKKINDA BİLGİLER SUNDU

Rumeli Türkleri Derneği Başkanı Recep Altıntip, Başkan Büyükakın’a derneğin faaliyetleri hakkında bilgileri de içeren bir dosya sunmayı ihmal etmedi. Altıntip, Kocaeli Rumeli Türkleri Derneği olarak Makedonya’daki Türk belediyelerine bir okul inşa ettiklerini, itfaiye aracı ve ambulans teslim ettiklerini, başta Kur’an-ı Kerim olmak üzere on binlerce kitap götürdüklerini ifade ederek, çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    e-gazete
    • DERİNCE EKSPRES | Derince ve Körfez'in Sesi - 29 Mart 2024 Manşeti
    ARŞİV
    Derince Nöbetçi Eczaneleri